Raportul de Impact al Consiliului European pentru Inovare din 2023: un portofoliu de tehnologii avansate de 70 de miliarde de euro

Într-o lume în care inovarea și tehnologia conduc progresul economic și social, Consiliul European pentru Inovare (EIC) a devenit un motor al transformării în Europa. Raportul său de impact din 2023 a dezvăluit o evoluție remarcabilă, consolidându-și poziția ca investitor de referință pentru antreprenorii din domeniul tehnologiilor avansate în Europa.

Unul dintre aspectele cele mai remarcabile evidențiate în raport este valoarea portofoliului global al companiilor susținute de EIC, care se apropie de suma de 70 de miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă, de peste 20 de miliarde de euro, în doar un an și puțin. Acest lucru subliniază nu doar angajamentul EIC față de inovare, ci și capacitatea sa de a sprijini și de a accelera creșterea companiilor de tehnologie avansată în Europa.

Impactul asupra scalării companiilor este, de asemenea, impresionant. Raportul indică prezența a peste 150 de „centauri” în portofoliul EIC – companii valorate la peste 100 de milioane de euro. Dintre acestea, 15 au o evaluare care depășește 500 de milioane de euro, inclusiv 8 care au atins pragul de 1 miliard de euro și au fost numite „unicorni”. Aceste cifre demonstrează nu doar potențialul de creștere al companiilor susținute de EIC, ci și capacitatea sa de a crea valoare durabilă pe piața europeană.

De asemenea, raportul evidențiază creșterea semnificativă a angajărilor și a veniturilor în rândul companiilor susținute de EIC. În primii doi ani de la obținerea sprijinului EIC, companiile înregistrează o creștere medie a angajărilor de 35% și o creștere a veniturilor de 68%. Acest lucru indică nu doar potențialul de creștere al acestor companii, ci și impactul pozitiv asupra economiei europene, prin crearea de locuri de muncă și generarea de venituri.

În plus, EIC a reușit să atragă peste 12 miliarde de euro de investiții ulterioare, în special din partea capitalului de risc, a corporațiilor și a băncilor naționale de promovare. Acest lucru subliniază încrederea investitorilor în potențialul de creștere și inovare al companiilor din portofoliul EIC.

Raportul complet este disponibil la următorul

Raportul de Impact al Consiliului European pentru Inovare din 2023: un portofoliu de tehnologii avansate de 70 de miliarde de euro

Politica de Confidențialitate | Politica de Cookies