Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a organizat o misiune economică în Tokyo, Japonia, în perioada 24-31 octombrie 2016, urmărind crearea unui mediu de afaceri solid care să sprijine dezvoltarea sectorului IMM de la nivel regional.

Misiunea economică a fost organizată sub egida Enterprise Europe Network şi a avut ca obiectiv promovarea IMM-urilor regionale la scară internaţională şi facilitarea încheierii unor parteneriate de afaceri între companiile cu interese comune din România şi Japonia.

Evenimentul a fost unul multi-sectorial, vizând în principal arii, precum: cercetare-dezvoltare în ştiinţe naturale (import de echipamente şi tehnologie), textile, turism, publicitate, HoReCa, înfiinţarea de start-up-uri, consultanţă în afaceri, servicii de formare.

Companiile româneşti au avut posibilitatea de a cunoaşte piața japoneză prin participarea la o serie de întâlniri bilaterale în cadrul târgurilor Japan Home Show 2016 & Shop Design 2016, JAPANTEX 2016 şi SMART ENGINEERING TOKYO 2016.

Programul a cuprins, de asemenea, şi o vizită la Centrul pentru Cooperare Industrială UE-Japonia, dar şi o vizită la Ambasada României în Japonia, care au urmărit explorarea posibilităților de cooperare între companiile românești și japoneze, în vederea dezvoltării socio-economice, în beneficiul ambelor ţări.

img_7387

img_7390

Misiune economică dedicată IMM-urilor, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în Tokyo, Japonia, în perioada 24-31 octombrie 2016