RO-Boost SMEs este un consorțiu format din patru organizații partenere din Regiunile Vest și Sud-Vest din România (Macroregiunea IV), activ în Enterprise Europe Network din anul 2015.
Scopul nostru este de a sprijini companiile să inoveze și să se dezvolte internațional și totodată, să contribuim la construcția și consolidarea mediului de afaceri regional.
Cu o echipă multidisciplinară de 27 de consultanți și experți, susținem firmele, prin servicii dedicate, să își îmbunătățească performanțele, să valorifice noi oportunități, să evalueze și să gestioneze riscurile în vederea unei dezvoltări sustenabile.
Cu o experiență de peste șapte ani în rețea, am sprijinit peste 400 de companii să stabilească noi parteneri de afaceri, am publicat peste 150 de profiluri de parteneriat în baza de date EEN, am organizat peste 50 de evenimente locale de afaceri și am susținut participarea firmelor în peste 100 de evenimente de brokeraj internaționale.
Cei patru parteneri care oferă serviciile Enterprise Europe Network în Macroregiunea IV sunt:
Înfiinţată în anul 1999, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) este un organism neguvernamental, non-profit și de utilitate publică, cu personalitate juridică. Instituția implementează politica de dezvoltare regională, gestionează programe finanțate din fonduri europene, contribuie la atragerea de investiții străine, oferă servicii de suport în afaceri și promovează inovarea, cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Vest – județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. ADR Vest este Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 în Regiunea Vest și va îndeplini rolul de Autoritate de Management pentru POR, începând cu perioada de programare 2021-2027.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR Sud-Vest Oltenia) este un organism non-profit, neguvernamental, apolitic, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce acționează în domeniul specific al dezvoltării regionale.
Misiunea agenției este de a facilita, susține și promova dezvoltarea regiunii Oltenia (județele Dolj, Olt, Vâlcea și Mehedinți), prin implementarea strategiei și politicii de dezvoltare regională. ADR Sud-Vest Oltenia implementează, de peste 20 de ani, politicile de coeziune economică și socială la nivelul regiunii, este Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional și începând cu perioada de programare 2021-2027, Autoritate de Management pentru acesta.
Asociația Tehimpuls este un organism non-guvernamental, non-profit, cu personalitate juridică, înfiinţat în anul 2006, ca proiect pilot al Strategiei de Inovare Regională a Regiunii Vest.
Asociația Tehimpuls este un organism non-guvernamental, non-profit, cu personalitate juridică, înfiinţat în anul 2006, ca proiect pilot al Strategiei de Inovare Regională a Regiunii Vest.
Rolul Tehimpuls este de a acţiona ca interfaţă regională între cererea şi oferta de inovare, în scopul creşterii competitivităţii mediului economic din Regiunea Vest, prin implementarea de soluţii inovatoare în întreprinderi şi comercializarea produselor inovatoare existente. Astfel, Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic se adresează atât mediului economic, prin acordarea de servicii de consultanţă pentru implementarea de soluţii inovatoare în întreprinderi, cât şi mediului academic, prin furnizarea de servicii de comercializare a rezultatelor cercetării şi intermediere de transferuri tehnologice.
Înființată în 1947, Universitatea din Craiova (UCv) este una dintre cele mai mari instituții publice de învățământ superior din România, regiunea Sud-Vest Oltenia. În prezent, UCv cuprinde 12 facultăți și oferă o gamă largă de programe de studiu în inginerie, științe, științe umaniste, studii sociale, istorie, economie, agricultură, drept, teologie și arte, organizate în studii de licență, master și doctorat.
Implicarea în viața comunității se exprimă prin politica de creare de hub-uri și clustere, personalul academic asigurând consultanță și expertiză pentru IMM-urile inovatoare, care sunt deja implicate pe piețele internaționale sau cu potențial de internaționalizare, din sectoare strategice regionale (IT, automotive, agro-alimentație, eficiență energetică, construcții durabile, turism).