Evaluarea programului Orizont 2020: beneficii de cinci ori mai mari decât investiția
A fost publicată evaluarea programului Orizont 2020 și beneficiile sunt de cinci ori mai mari decât investiția.

Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, cu un buget de aproape 80 de miliarde de euro, a avut o contribuție majoră la construirea unei societăți și a unei economii a UE bazate pe cunoaștere și inovare și a adus europenilor beneficii mult mai mari decât cele care ar fi putut fi obținute la nivel național sau regional.

Orizont 2020 a finanțat peste 35 000 de proiecte pe parcursul a șapte ani, iar cererile de propuneri au atras peste un milion de candidaturi individuale din 177 de țări. Programul a jucat un rol crucial în combaterea schimbărilor climatice și a investit 64,4% din bugetul său în dezvoltarea durabilă. Orizont 2020, împreună cu predecesorul său, FP7, este al doilea cel mai mare furnizor de științe climatice din lume.

Programul a finanțat soluții concrete în diverse domenii, cum ar fi transporturile noi alimentate cu hidrogen, vaccinurile cu ARNm, fotonică și micro și nanoelectronică. Aproape 4 000 de brevete și mărci comerciale au rezultat în urma finanțării Orizont 2020.

Orizont 2020 a alimentat o creștere remarcabilă cu 20% a numărului de locuri de muncă și o creștere cu 30% a cifrei de afaceri și a activelor totale pentru întreprinderile participante, în comparație cu cele care nu au fost selectate, în ciuda unor candidaturi de înaltă calitate. Pe termen lung, se estimează că programul va contribui la o creștere medie anuală de 15,9 miliarde de euro la PIB-ul UE, totalizând 429 de miliarde de euro în perioada 2014-2040.

Documentul complet poate fi consultat la următorul
Evaluarea programului Orizont 2020: beneficii de cinci ori mai mari decât investiția

Politica de Confidențialitate | Politica de Cookies