Rețeaua Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (EEN) este o inițiativă lansată în anul 2008 și finanțată de Comisia Europeană. Aceasta este cea mai mare rețea care sprijină întreprinderile din peste 50 de țări din întreaga lume. Rețeaua oferă servicii de suport, gratuite, prin intermediul organizațiilor membre, ajutând companiile să inoveze și să se dezvolte la nivel internațional.

În 2023, Enterprise Europe Network  a sărbătorit cea de-a cincisprezecea aniversare și faptul că, prin intermediul rețelei, jumătate de milion de companii au beneficiat de consiliere personalizată de afaceri, care le-a ajutat să-și îmbunătățească potențialul internațional.

Datorită expertizei și sprijinului gratuit, în fiecare zi, 525 de companii beneficiază de sesiuni specializate de îndrumare și instruire. Rețeaua le ajută să profite de oportunitățile Pieței Unice a UE și să acceseze piețele internaționale din afara Europei.

Consorțiul RO-Boost SMEs

RO-Boost SMEs este un consorțiu format din patru organizații partenere din Regiunile Vest și Sud-Vest din România (Macroregiunea IV), activ în Enterprise Europe Network din anul 2015.

Scopul nostru este de a sprijini companiile să inoveze și să se dezvolte internațional și totodată, să contribuim la construcția și consolidarea mediului de afaceri regional.

Cu o echipă multidisciplinară de consilieri și experți, susținem firmele, prin servicii dedicate, să își îmbunătățească performanțele, să valorifice noi oportunități, să evalueze și să gestioneze riscurile în vederea unei dezvoltări sustenabile.

Cu o experiență de peste opt ani în rețea, am sprijinit peste 400 de companii să stabilească noi parteneri de afaceri, am publicat peste 150 de profiluri de parteneriat în baza de date EEN, am organizat peste 50 de evenimente locale de afaceri și am susținut participarea firmelor în peste 100 de evenimente de brokeraj internaționale.

Partenerii Enterprise Europe Network din Regiunea Vest și Regiunea Sud-Vest Oltenia

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Înfiinţată în anul 1999, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) este un organism neguvernamental, non-profit și de utilitate publică, cu personalitate juridică. Instituția implementează politica de dezvoltare regională, gestionează programe finanțate din fonduri europene, contribuie la atragerea de investiții străine, oferă servicii de suport în afaceri și promovează inovarea, cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Vest – județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. ADR Vest este Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 în Regiunea Vest și va îndeplini rolul de Autoritate de Management pentru POR, începând cu perioada de programare 2021-2027.

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia este un organism non-profit, neguvernamental, apolitic, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce acționează în domeniul specific al dezvoltării regionale.

Misiunea agenției este de a facilita, susține și promova dezvoltarea regiunii Oltenia (județele Dolj, Olt, Vâlcea și Mehedinți), prin implementarea strategiei și politicii de dezvoltare regională. ADR Sud-Vest Oltenia implementează, de peste 20 de ani, politicile de coeziune economică și socială la nivelul regiunii, este Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, cât și Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă și Programul Sănătate.

Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic

Asociația Tehimpuls este un organism non-guvernamental, non-profit, cu personalitate juridică, înfiinţat în anul 2006, ca proiect pilot al Strategiei de Inovare Regională a Regiunii Vest.

Rolul Tehimpuls este de a acţiona ca interfaţă regională între cererea şi oferta de inovare, în scopul creşterii competitivităţii mediului economic din Regiunea Vest, prin implementarea de soluţii inovatoare în întreprinderi şi comercializarea produselor inovatoare existente. Astfel, Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic se adresează atât mediului economic, prin acordarea de servicii de consultanţă pentru implementarea de soluţii inovatoare în întreprinderi, cât şi mediului academic, prin furnizarea de servicii de comercializare a rezultatelor cercetării şi intermediere de transferuri tehnologice.

 

Universitatea din Craiova

Înființată în 1947, Universitatea din Craiova (UCv) este una dintre cele mai mari instituții publice de învățământ superior din România, regiunea Sud-Vest Oltenia. În prezent, UCv cuprinde 12 facultăți și oferă o gamă largă de programe de studiu în inginerie, științe, științe umaniste, studii sociale, istorie, economie, agricultură, drept, teologie și arte, organizate în studii de licență, master și doctorat.

Implicarea în viața comunității se exprimă prin politica de creare de hub-uri și clustere, personalul academic asigurând consultanță și expertiză pentru IMM-urile inovatoare, care sunt deja implicate pe piețele internaționale sau cu potențial de internaționalizare, din sectoare strategice regionale (IT, automotive, agro-alimentație, eficiență energetică, construcții durabile, turism).

Politica de Confidențialitate | Politica de Cookies