Înființată în anul 2012, Cooperativa Agricolă Apivest este o asociație apicolă din Regiunea de Vest a României, concentrând în jur de 70 de apicultori din toate cele 4 județe ale regiunii.

Cu ajutorul Agenției de Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, Timișoara, partener în cadrul Rețelei Enterprise Europe (Enterprise Europe Network – EEN), produsele apicole certificate ecologic ale Apivest se extind pe piețele globale.

În septembrie 2016, la doar un an după prima întâlnire cu echipa EEN în Timișoara, Apivest semnează un acord cu un laborator irlandez pentru testarea calității și trasabilității. Din acest moment, Apivest începe să producă sub brandul propriu și să obțină certificare organică pentru toate produsele sale.


Pentru anul 2019, se dorește extinderea activității de cerectare și dezvoltarea unei platforme pentru comerțul electronic. Ca urmare a investițiilor continue în domeniul Cercetării și Dezvoltării, compania a dezvoltat produse noi și și-a mărit capacitatea de producție, mărindu-și cifra de afaceri cu 83%.

Povestea de succes Apivest poate fi urmărită aici

#EENCanHelp     #EENis10

Apivest – selectată printre cele 10 povești câștigătoare ale campaniei Comisiei Europene “Ready to Grow 2.0”